查看: 106538|回復: 253

[短線遊] ~~ 80後旅行小組 Travel 80s ~~

活動類型:
朋友聚會
開始時間:
2012-8-1 21:44 至 2012-9-30 21:44 商定
活動地點:
多國
已報名人數:
剩餘名額:
10 人

不嬲好鍾意同成班朋友去旅行
岩岩出黎做野幾個月, 發現同同區工作既朋友只係約個時間食LUNCH都好困難~ 一D放早, 一D放遲, 又有人要趕番OFFICE做野等等..成班人約埋一齊去旅行就更難.
所以前排請假去旅行都係自己一個去.

在此希望可以成立一個旅遊小組, 得閒出黎交流下, 如果大家咁上下都請到假, 又可以一齊出遊.
短短地WEEKEND去台北食下HEA下又得, 長少少東南亞都可以傾下咁, 再唔係星期六日出來打BOWLING都得架.

主要對象係同是80後既年青上班族, 旅遊方式主要以經濟實惠為主(如hostel, 平酒店等等), 請假去玩都係想relax, hea下食下咁
無論你係想識朋友定約腳旅遊都非常歡迎.

依家已經有100位MEMBER, 差不多每星期都有活動~ (一日遊, 行山, 短線遊等), 歡迎加入!

點樣加入呢?
1. 去FB, 加 Post Eighties Buddies 或 email  hktravel80s@gmail.com 做朋友
2. 係 Travellife 寫一個 Message 比我, 介紹下自己 :
     A. 你是否80後
     B. 簡單自我介紹,
     C. 有冇JOIN(OR等緊JOIN)到TRAVELIFE其他小組?
     D. 係香港既時候, WEEKEND你會做咩野? 介紹D活動比大家
     E. FB 全名

如果唔寫Message的人一律不會考慮!

為左控制人數同埋唔想人加入完就潛水, 如果新會員在加入本組3個月內都未參加過任何活動, 我地可能會踢你出組. 不過唔使擔心, 我地有好多活動選擇, 而且所有會員都歡迎自搞Event~

另與以下非為同一群組, 但如有興趣, 不介意共組活動一齊玩 http://www.travellife.org/forum/viewthread.php?tid=121192

暫未通過 (14 人)

留言 申請時間
ivan168 2014-4-21 21:27
alawis66 2013-12-13 22:44
step001 2013-12-11 22:28
anttna 2013-10-27 08:22
tracyh 2013-2-14 18:33
kooru 2012-12-23 23:11
Nick_Lau 2012-12-16 21:48
kittyxbeanscat 2012-11-27 14:15
PM 左你, 有興趣一齊傾下
好有同感, 朋友愈來愈難約.

多謝支持!

我諗第1次gathering就搵住10位朋友先啦,太多人manage唔到. (先到先得)
諗緊食dinner, 有冇d比較quiet可以傾計既地方推介呢?
招co-host!

我都有興趣~
已pm你~
有興趣~support~
pm左你~
PM-ed      .
有興趣呀~~
fb group已開,有興趣朋友請PM我, 同埋回答第1個POST果4條問題~ THANKYOU
好興趣呀!pm
同埋係度又問下人先,有冇人有興趣30/7- 5/8去印尼睇火山,巳成團,現想搵多1至2個男仔去,有興趣就儘快pm我!
sound great
PM 左你, 有興趣一齊玩.
pm左~~~

希望有機會join 到你們啦